Selülit Nedir

SELÜLİT NEDİR

Selülit özellikle kadınlarda görülen ve adiposit adı verilen derialtı yağ hücre gruplarının kan ve lenfatik dolaşımı bozmasıyla oluşan bir yapıdır. Kan ve lenfatik dolaşımı etkilenen bölgede zaman içerisinde yağ hücre gruplarının arasında oluşan fibrotik bantlar deride çöküntülere ve portokal kabuğu görünümüne neden olur.bknz. ilgili konular…
Mezoterapi İle Selülit Tedavisi ve Bölgesel İncelme
Velashape İle Selülit Tedavisi ve Bölgesel İncelme
Lipolite İle Selülit Tedavisi ve Bölgesel İncelme
Selulit Tedavisi


SELÜLİT NASIL OLUŞUR ?

Selülit oluşumu dolaşım bozukluğu ile başlar. Bunun sonucu damar duvarlarından sızan serum, doku aralıklarında toplanarak doku ödemini oluşturur. Ödem bir taraftan kan ile yağ hücreleri arasındaki iletişimin aksamasına ve yağ hücrelerinin metabolizmasının bozulmasına yol açarken, diğer taraftan bağ dokusunun yapısının bozularak, sertleşmesine yol açar. Bunun sonucu elastikiyetini kaybetmiş fibröz bantlarla çevrili, aşırı büyümüş yağ dokusu hücrelerinden meydana gelmiş nodüller oluşur. Bu nodüller deri yüzyinde portakal kabuğu görüntüsünün oluşmasına neden olur. Daha ileri aşamada sürecin devam etmesi ile birlikte nodüller birbirine yapışarak daha büyük nodülleri oluşturur ve cildin kapitone bir görünüm almasına sebep olur. Bu aşamada nodüllerin sinirler üzerine baskı yapması sonucu ağrı oluşabilır.


SELÜLİT NELERDEN OLUŞUR ?

1- Dayanıklı hale gelmiş bölmeli bir konjonktif doku.
2- Su ve tuz molekülleri
3- Konjonktif doku içine hapsolmuş yağ hücreleri birikintileri. Bu bölgesel yağ birikimi, cildin hareketliliğinin azalması ve kalınlığının artmasıyla kendini gösterir. Elle dokunulduğunda cilt pütürlü ve sertleşmiş bir his verir.


SELÜLİT OLUŞUMUNUN SEBEPLERİ NELERDİR ?

Kadın cildinin doğal yapısı: On kadından dokuzunda bu problem vardır. Hormonal nedenler: kadınlarda yumurtalıklardan salgılanan ve dokularda su tutma özelliğiyle selülit oluşumuna zemin hazırlayan folikülin(FSH) hormonunun aşırı artışı. Genetik: Anne selülitli ise çocuğunda da selülit görülebilir. Dolaşım bozukluğu (damar yetmezliği): Selülit ve damar yetmezliği birbirine paralel gider. Damar yollarında oluşan selülit damarları sarar, sıkar ve kan dolaşımını daha da zorlaştırır. Bunun sonucu varisler oluşur. Bu da, selülit, varis, daha ileri derecede damar yetmezliği olarak gittikçe ciddi boyutlara varır. Kabızlık, hipotiroid, doğum kontrol hapı kullanımı, karaciğerin kötü fonksiyonu, hızlı ve stresli yaşamın yarattığı gerginlik, kaygı ve güvensizlik gibi ruhsal etkenler… Korse, dar elbiseler, kalp yetersizliklerine bağlı dolaşım yetersizlikleri… Çoğunlukla ergenlik, gebelik, menapoz gibi kilo alıp verme ve hormonal değişikliklerin yaşandığı dönemler yatkınlığı arttırır. Ağır, aşırı kalorili besinlerle düzensiz ve yanlış beslenme. Vücutta toksik etkiler oluşturan alkol, çay, kahve ve tütünün aşırı miktarda tüketimi. Hareketsiz bir yaşam.


SELÜLİT HANGİ BÖLGELERDE GÖRÜLÜR ?

Uyluğun üst kısmı, dizin ve bileğin iç kısımları, kaba et ve baldırların arkası ve üst bacaklarda…


SELÜLİTTEN NASIL KORUNULUR?

Düşük kalorili besinlerle beslenerek ve aşırı kilo almayarak. Aşırı kilo selülite çok daha uygun zemin hazırlar. Spor yapılarak, örneğin; jogging, bisiklet, yüzme, jimnastik… Ayrıca vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir. Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.


SELÜLİT REJİMLE GEÇER Mİ?

Hayır, selülit tüm zayıflama rejimlerine karşı dirençlidir. Özel bir tedavi gerektirir, kendi kendine geçmez.


ZAYIF KADINLARDA SELÜLİT OLUR MU?

Evet, selülit zayıf hatta sıska kadınlarda bile görülebilir.


SELÜLİT NASIL TEDAVİ EDİLİR ?

Selülite tedavisinde bilinen en etkili medikal cihaz FDA onaylı Velashape’tir. Velashape’in hasta için uygun olmaması halinde mezoterapi, mezoterapi ile kombine pasif jimnastik ve lenf drenej, selülit bakımları ve masaj uygulanabilir. Bu selülit tedavisi yöntemlerinin tümü birbiri ile kombine edilerek kullanılabilir.

DOKTORUNUZA SORUN


DOKTORUNUZA SORUN


Biz Sizi Arayalım